Historiske Greve

Greve-egnen rummer en helt særlig historie om Danmark under 1. verdenskrig, hvor man var en del af Danmarks neutralitetsforsvar.  I 1915 påbegyndte den danske hær anlæggelse af Tunestillingen, en forsvarslinje fra Køge Bugt til Roskilde Fjord med skyttegrave, betonhuler og pigtrådsspærringer. Ude i terrænnet kan man stadig se rester af en del af skydehulerne. Som en del af befæstningen opførtes Mosede Fort, der blandt andet huser udstillingen:  På kanten af krig  om Danmarks neutralitetsforsvar under 1. verdenskrig.

Oplev selv

Der er masser af muligheder for at opleve det historiske Greve for både børn og voksne. 

I kasematten på Mosede Fort kan du opleve soldaternes dagligdag under 1. verdenskrig. 

På Greve Museum i Greve Landsby kan du se alt fra den gamle hedebokulturs berømte hedebosyninger til landbrug og Greve i det 20. århundrede.

Mosede Fort

I den nyrenoverede kasemat på Mosede Fort kan både børn og voksne gå på opdagelse i forskellige situationer fra dagligdagen under 1. verdenskrig.

Greve Museum

I Greve Landsby ligger Greve Museum som en smuk gammel gård fra 1800-tallet, hvor du kan opleve alt fra den gamle hedebokulturs berømte hedebosyninger til landbrug og første verdenskrig.

S-tog

Husker du? Lydspor i Greve

Greve Museums applikation "Husker du? – Lydspor i Greve" guider dig rundt til 10 steder i Greve, hvor du kan opleve kulturhistorien på en helt ny måde. Her er det lyden, der først og fremmest skal give dig viden om egnens udvikling i det 20. århundrede.

karlslunderuten

Karlslunderuten

En fysisk vandring rundt i Karlslunde landsby. Via hjemmesiden kan eleverne forberede sig på turen, finde forslag til ruten og se gamle fotos. Desuden kan man downloade lydspor til sin mp3-afspiller og tage med rundt på ruten.