Hedeland

Foto: VisitRoskilde
Attraktioner
Naturområder
Adresse

Maglehøjgårdsvej 6A

2640 Hedehusene

Kontakt

E-mail:hedeland@hedeland.dk

Telefon:46136318

Hedeland

er et 15 km2 stort rekreativt naturområde, der strækker sig gennem tre kommuner (Høje-Taastrup, Greve og Roskilde).

I det naturskønne område, der er en tidligere grusgrav, finder du 100 kilometer lange gå-, cykel-, ride-, motions- og naturstier. Stierne løber forbi Hedeland Amfiteater, en af de største friluftsscener i Øresundsregionen med plads til 3.000 tilskuere. Den store åbne scene tilbyder den perfekte ramme om klassiske operaopsætninger, som vises hvert år i august.

Hedeland rummer også en golfbane, fiskesøer, vinmarker, en motocrossbane og ikke mindst en 50 meter høj ski- og kælkebakke med snekanon, der sørger for sne ved frost i mindst fire døgn.

Derudover har området en veterantogbane, der med sine fem km spor er Danmarks længste smalsporede jernbane. Kør gennem Hedeland med veterantoget og tag gerne cyklen med i toget. Mulighed for af- og påstigning undervejs. Eller snup en tur med mini-jernbanen "Brandhøjbanen", hvor store modeltog medtager passagerer på en 1200 meter lang bane. Begge togbaner er åbne for gæster i sæsonen, der løber fra midten af maj til begyndelsen af september. Veterantoget kører hver søndag i sæsonen, mens Brandhøjbanen kører den sidste søndag i måneden.

Du kan spise medbragt mad i Hedeland eller tilberede mad på en grill på området.

Se hele folderen om Hedeland her.

Hunde i Hedeland

I naturområdet Hedeland kan du gå og nyde naturen i fællesskab med din hund. Den skal altid være føres i snor og må ikke medtages i dyrerfolde. Dog er der afsat to bestemte områder i skoven, som er hundeskove. Her kan hundene løbe frit rundt, uden snor.  Det er naturligvis et krav, at hunden følges af en ledsager, som har fuld kontrol over hunden.

Adresse

Maglehøjgårdsvej 6A

2640 Hedehusene

Facilities

Afmærkede ruter

Parkeringsplads for busser

Toilet

Vandreruter

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af