Hedeland

Hedeland er et 15 km2 stort rekreativt naturområde, der strækker sig gennem tre kommuner (Høje-Taastrup, Greve og Roskilde).

I det naturskønne område, der er en tidligere grusgrav, finder du 100 kilometer lange gå-, cykel-, ride-, motions- og naturstier. Stierne løber forbi Hedeland Amfiteater, en af de største friluftsscener i Øresundsregionen med plads til 3.000 tilskuere. Den store åbne scene tilbyder den perfekte ramme om klassiske operaopsætninger, som vises hvert år i august.

Hedeland rummer også en golfbane, fiskesøer, vinmarker, en motocrossbane og ikke mindst en 50 meter høj ski- og kælkebakke med snekanon, der sørger for sne ved frost i mindst fire døgn.

Derudover har området en veterantogbane, der med sine fem km spor er Danmarks længste smalsporede jernbane. Kør gennem Hedeland med veterantoget og tag gerne cyklen med i toget. Mulighed for af- og påstigning undervejs. Eller snup en tur med mini-jernbanen "Brandhøjbanen", hvor store modeltog medtager passagerer på en 1200 meter lang bane. Begge togbaner er åbne for gæster i sæsonen, der løber fra midten af maj til begyndelsen af september. Veterantoget kører hver søndag i sæsonen, mens Brandhøjbanen kører den sidste søndag i måneden.

Du kan spise medbragt mad i Hedeland eller tilberede mad på en grill på området.

Se hele folderen om Hedeland her.

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde louise@visitroskilde
 

Kontakt

Adresse

Maglehøjgårdsvej 6A
2640 Hedehusene

Telefon

+45 46136318

Fakta

  • Faciliteter

    • Vandreruter
    • Toilet
    • Parkeringsplads for busser
    • Afmærkede ruter

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.181029999
Latitude : 55.608626